Probeer de eerste Paas causa limeña van de hele wereld.
Het is geïnspireerd op de Peruaanse causa limeña.
De basis van de aardappelpuree causa is hetzelfde als de originele en de vulling is een eisalade met een Peruaanse twist.
Ingrediënten:
Voor de causa aardappelpuree
- 6-8 kruimige aardappelen geschild
- 2-3 el ProefPeru ají amarillo pasta
- 4 el goede olijfolie
- 6 el limoensap
- Zout op smaak
Voor de eieren salade:
- 4 hardgekookte eieren
- 2 el bleekselderij fijngehakt
- 3 eetlepels rode ui fijngehakt
- 3 eetlepels bieslook gehakt
Voor de dressing:
- 2 el mayonaise
- 1 el citroensap
- 1 el aji amarillo paste
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel Aji Panca (optioneel)
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 2 avocados voor de vulling
Instructies:
Aardappelpuree:
Kook de aardappelen in 20 minuten helemaal zacht in ruim water met zout.
Stamp de aardappelen super fijn en glad in een kom. Er mogen geen stukjes meer bij zitten.
Doe er de olie, ají amarillo pasta,limoensap en zout bij en meng goed en leg het daarna opzij.
Eieren salade:
1. Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Zodra ze afgekoeld zijn, schil en hak de eieren fijn en doe ze in een slakom.
2. Voeg de fijngesneden bleekselderij, rode ui, en bieslook toe.
3. Meng de ingrediënten voor de dressing in een aparte kom.
Roer de dressing voorzichtig door de eiersalade tot deze bedekt is.
Serveren en versieren:
In een glazen schaal van 9cmx20cm, doe er eerst een glad en gelijknamig laag aardappelpuree.
Dan een laag eieren salade, laagje avocado in plankjes en tot slot weer een laagje aardappelpuree.
Versieren met extra reepjes tomaat, plakjes gekookte ei of avocado
Buen Provecho!