RECEPT

Palta Rellena – Peruaanse Gevulde Avocado

Aantal

4 personen
}

Voorbereiden

minuten

Kooktijd

minuten

Totaal

minuten

Recepte Palta Rellena – Peruaanse Gevulde Avocado

Palta betekent avocado in Peru en vele andere Latijns-Amerikaanse landen. Rellena is het Spaans voor ingediend of gevuld. Dus dat is waar we Palta Rellena krijgen – Gevulde avocado.

Dit gevulde avocadorecept uit Peru ( palta rellena ) is een uitstekend voorgerecht.

Ingrediënten:

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1/2 voorgekookte kipfilet
  • 1/2 kopje vers gekookte erwten
  • 1/2 kopje gekookte wortel
  • 1/2 kopje gekookte gepelde maïs
  • 1 kopje gekookte aardappelblokjes
  • 1 tomaat, in blokjes gesneden
  • 2 el Aji Amarillo pasta
  • 2 eetlepels. gehakte selderij
  • 2 eetlepels. fijngehakte peterselie
  • 1 citroen
  • Mayonaise of plantaardige Mayonaise
  • Zout en peper naar smaak
  • Sla blaadjes

Bereiding:

1.-Snijd in blokjes van ongeveer 3 mm (1/8 inch) de kip, wortels, tomaat, aardappelen. Was de selderij, peterselie, en ze snijd fijn.

2 Voeg in een mengkom de kip, erwten, aardappelen, wortels, Aji Amarillo,  selderij, maïskorrels, aardappelen, peterselie en mayonaise toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer heel goed tot het mengsel volledig homogeen is en zet dit mengsel in de koelkast terwijl je de avocado’s klaarmaakt.

3.- Snijd de avocado’s doormidden, verwijder het zaadje en leg er op een bord met de Sla blaadjes en besprenkel de hele avocado onmiddellijk met limoensap.

4.- Versieren en serveren

Disfrutalo!