RECEPT

Gevulde eieren salade met een Peruaanse twist

Aji amarillo 

Het is een van de belangrijkste ingrediënten van de Peruaanse keuken, welke wordt gezien als een van de beste keukens in Latijns-Amerika.

Aantal

8 personen
}

Voorbereiden

5 minuten

Kooktijd

15 minuten

Totaal

20 minuten

Gevulde eieren salade met een Peruaanse twist

De heerlijkste eiersalade recept met een Peruaanse twist.

De heerlijkste eiersalade recept met een Peruaanse twist.

Dankzij de Peruaanse biodiversiteit, kunnen we veel inspiratie krijgen met de verschillende smaken die we daar kunnen vinden.

De Peruaanse smaken in deze salade zijn Aji Amarillo pasta en aji panca.
Deze eiersalade is perfect te gebruiken ook als vulling voor de Paas Causa Limeña.

Ingrediënten

Voor de salade:

  • 8 hardgekookte eieren
  • 2 el bleekselderij fijngehakt
  • 3 eetlepels rode ui fijngehakt
  • 3 eetlepels bieslook gehakt

Voor de dressing:

  • 2 el mayonaise
  • 1 el citroensap
  • 1 el Aji Amarillo paste
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel Aji Panca (optioneel)
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • Zout en peper op smaak 

Bereiding:

1. Kook de eieren en laat afkoelen. Zodra ze afgekoeld zijn, schil en hak 4 eieren fijn en doe ze in een slakom.

2. Voeg de fijngesneden bleekselderij, rode ui, en bieslook toe.

Stap 2

3. Meng de ingrediënten voor de dressing in een aparte kom.

Roer de dressing voorzichtig door de eiersalade tot deze bedekt is

Stap 3.3

En serveren als vulling voor de eiwitten van de andere 4 eieren.

Buen provecho!