Gevulde eieren salade met een Peruaanse twist
De heerlijkste eiersalade recept met een Peruaanse twist.
De heerlijkste eiersalade recept met een Peruaanse twist.
Dankzij de Peruaanse biodiversiteit, kunnen we veel inspiratie krijgen met de verschillende smaken die we daar kunnen vinden.
De Peruaanse smaken in deze salade zijn Aji Amarillo pasta en aji panca.
Deze eiersalade is perfect te gebruiken ook als vulling voor de Paas Causa Limeña.
Ingrediënten
Voor de salade:
- 8 hardgekookte eieren
- 2 el bleekselderij fijngehakt
- 3 eetlepels rode ui fijngehakt
- 3 eetlepels bieslook gehakt
Voor de dressing:
- 2 el mayonaise
- 1 el citroensap
- 1 el Aji Amarillo paste
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel Aji Panca (optioneel)
- 1 teentje knoflook, gehakt
- Zout en peper op smaak
Bereiding:
1. Kook de eieren en laat afkoelen. Zodra ze afgekoeld zijn, schil en hak 4 eieren fijn en doe ze in een slakom.
2. Voeg de fijngesneden bleekselderij, rode ui, en bieslook toe.
3. Meng de ingrediënten voor de dressing in een aparte kom.
Roer de dressing voorzichtig door de eiersalade tot deze bedekt is
En serveren als vulling voor de eiwitten van de andere 4 eieren.
Buen provecho!